Domeniile economiei sociale și al inserției socio-profesionale pe piața muncii convenționale sunt încă la început de drum, dar atât de necesare în parcursul pe care îl au adulții din medii defavorizate, greu angajabili, în a deveni cetățeni activi ai comunității, independenți financiar.
Iată câteva declarații importante. 
 
Avem sprijinul unor importanți membri ai Camerei Deputaților în parcursul nostru către dezvoltarea ecosistemului economiei sociale la nivel național. Printre aceștia, doamna deputat Violeta Alexandru prezentă la conferința din 13 septembrie organizată de RISE Romania – Rețeaua Română a Întreprinderilor Sociale de Inserție, ne-a asigurat, încă o dată, că lucrează zilnic la îmbunătățirea legislației din sector și la oferirea de noi surse sigure de finanțare pentru întreprinderile sociale de inserție. Iată ceea ce ne comunică: 
 
„Noi facem un test acum și oferim recunoaștere întreprinderilor sociale de inserție care reprezintă, din punctul meu de vedere, cel mai bun mediu pentru a stimula inserția socială a persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile.”
 
Domnul Mădălin Cristian Vasilcoiu, secretar de stat la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, ne-a asigurat de sprijinul său.
„Avem în Planul Național de Redresare și Reziliență prevederi privind economia socială și, după cum spuneau și ceilalți colegi, ne aflăm la un început de drum timid, dar totuși am făcut niște progrese în acest sens. Avem aproape de 2500 de întreprinderi sociale înregistrate în România.”
 
Pentru doamna Mădălina Turza, consilier de stat la cancelaria Prim-ministrului,  ” economia socială este principala pârghie prin care persoanele vulnerabile pot deveni active, este o pârghie care, din păcate este mult subestimată la noi în țară.”, ne spune dânsa. 
 
Prin campania „Economia socială și solidară crede în oameni” aducem economia socială și modurile prin care aceasta poate fi soluția unor probleme cu care ne confruntăm în prezent, mai aproape de oameni, de comunitățile în care trăim.
 
Proiect finanțat de Active Citizens Fund – România prin Granturile SEE 2014-2021.
 
 
 
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *