Este important ca persoanele din medii dezavantajate să își cunoască drepturile, să le susțină în fața autorităților și să fie proactivi în a accesa serviciile disponibile pentru a parcurge primii pași către o viață independentă.

Unul dintre aceste cursuri a avut loc la Centrul de Informare și Sprijin pentru Femei din cadrul D.G.S.A.M.B.( Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București) și a avut ca temă informarea participantelor cu privire la drepturile lor în accesarea serviciilor de sănătate. 

Am discutat și despre cum angajarea cu un contract legal de muncă le oferă asigurare medicală, despre diferența dintre serviciile medicale pentru cei asigurați versus cei neasigurați și despre accesul la diverse tratamente și investigații, iar la final, am abordat și tema importantă a prevenției.

                  

În cel de al doilea curs, am fost alături de Centrul ACASĂ al DGASPC Sector 6, unde am organizat un curs interactiv cu privire la educarea și calificarea tinerilor instituționalizați care se pregătesc să iasă din sistem.

Am discutat cu aceștia despre modurile în care pot avea acces la educație: de la învățământul obligatoriu, la programul „A Doua Șansă” și cursuri de calificare profesională.
 
Astfel, ei au aflat despre cum pot căuta astfel de cursuri, care sunt condițiile de înscriere, dar și despre avantajele participării la astfel de programe, din perspectiva integrării pe piața muncii.
 
 
Aceste cursuri fac parte din Proiectul „Incluziunea are Voce – Capacitarea Grupurilor Vulnerabile pentru Incluziune și Inovație Socială” derulat de către Asociația Ateliere Fără Frontiere în parteneriat cu Fretex Pluss AS (Norvegia) și RISE România Rețeaua Română a Întreprinderilor Sociale de Inserție, prin programul Active Citizens Fund- România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *