Faceți cunoștință cu Rubi, colega noastră din atelierul educlick, atelier prin care colectăm calculatoare, le recondiționăm sau reparăm, după caz, apoi le donăm către școlile din medii defavorizate din țară. 

Rubi dezasamblează piesele calculatoarelor pe care le colectăm și este tare fericită că lucrează după o perioadă foarte grea.  

Are o fetiță pe care o numește afectuos „prințesa ei” și încearcă cât de mult poate să o ocrotească de greutățile prin care ea trece. Este 𝐦𝐚𝐦𝐚̆ 𝐬𝐢𝐧𝐠𝐮𝐫𝐚̆, iar în fața angajatorilor acesta era un motiv recurent de 𝐫𝐞𝐟𝐮𝐳 𝐚𝐥 𝐚𝐧𝐠𝐚𝐣𝐚̆𝐫𝐢𝐢 𝐞𝐢. Nu erau de acord cu programul ei: trebuia să își ducă și să își ia fetița de la creșă și ulterior de la școală. Problemele frecvente de sănătate ale fetiței o împiedicau de asemenea să poată lucra cu un program fix. Adesea ajungea cu ea la doctor sau la spital. Avea de ales practic între a munci sau a avea grijă de copil.

Apoi un episod de violență domestică i-a destabilizat viața și nu a mai avut unde locui. Cu ajutorul unei prietene a auzit de Asociatia Casa Ioana al cărei personal a îndrumat-o către mai multe centre care oferă suport persoanelor abuzate, pentru a avea un loc să stea.
 
„Printr-un astfel de centru am aflat de Ateliere Fără Frontiere și m-am angajat aici în atelier. Ce mi-a plăcut la AFF e că au înțeles situația cu copilul. Fata mea e acum clasa a doua și cu ajutorul consilierului AFF am reușit să o înscriu la un afterschool ca să pot să o iau seara după muncă. Acum pot să strâng și bani ca să îmi permit o chirie la un moment dat.”
 
Un mesaj pe care Rubi îl are pentru oamenii care îi privesc acuzator pe cei care nu au un loc de muncă este ca ei să se întrebe „de ce?” și să caute să înțeleagă motivele care îi împiedică pe aceștia să se integreze.
 

Campania „Economia socială și solidară crede în oameni” are ca scop familiarizarea  publicului larg cu domeniul economiei sociale și modurile prin care aceasta poate răspunde unor probleme cu care ne confruntăm în prezent.  

Campania face parte din proiectul „Incluziunea are Voce – Capacitarea Grupurilor Vulnerabile pentru Incluziune Şi Inovație Socială”, proiect finanțat de Active Citizens Fund – Romania prin Granturile SEE 2014-2021.
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *