Vrem să îl cunoașteți pe Mircea, noul nostru coleg din atelierul educlick. Dezasamblează piesele calculatoarelor și este fericit că atelierul i-a dat șansa 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐥𝐨𝐜 𝐝𝐞 𝐦𝐮𝐧𝐜𝐚̆.

Are 45 de ani și povestește că nimeni nu a avut încredere să îl angajeze până acum. Deși este un om optimist și glumeț, trecutul lui este un motiv puternic de respingere în ochii angajatorilor. 

Vara aceasta a fost liberat din penitenciar după un timp îndelungat în care a fost privat de libertate.

Atunci a început în adevăratul sens al cuvântului o 𝐯𝐢𝐚𝐭̦𝐚̆ 𝐧𝐨𝐮𝐚̆. Nu găsea un loc cu carte de muncă, singura opțiune fiind 𝐦𝐮𝐧𝐜𝐚 𝐥𝐚 𝐧𝐞𝐠𝐫𝐮, care 𝐯𝐮𝐥𝐧𝐞𝐫𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐳𝐞𝐚𝐳𝐚̆ și mai mult un lucrător. A fost direcționat către Ateliere Fără Frontiere căutând ajutor la serviciul de probațiune.

 “Eu o perioadă lungă am fost într-o altă lume, iar când m-am întors totul era schimbat. De exemplu, nu știam să folosesc un telefon mobil. Am vrut mult să muncesc, să fac ceva cu viața mea, dar la un interviu te resping imediat dacă aud că ai cazier. Se sperie, se gândesc că o să furi de la ei sau că ești pus pe făcut rău.”, ne spune el.

Are o mare dorință de 𝐬𝐜𝐡𝐢𝐦𝐛𝐚𝐫𝐞 și privește spre viitor cu speranță. L-am angajat în atelier și suntem bucuroși că ne este coleg. Spune că din momentul în care a fost liberat are vise noi și își dorește cel mai mult să reușească să își întemeieze o familie.

Un mesaj pe care Mircea îl are pentru oamenii care îi judecă pe cei cu un trecut asemănător este ca ei să le 𝐝𝐞𝐚 𝐨 𝐬̦𝐚𝐧𝐬𝐚̆, pentru că oamenii au nevoie de ocazia de a se îndrepta și de a simți că fac 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞.

Campania „Economia socială și solidară crede în oameni” are ca scop familiarizarea  publicului larg cu domeniul economiei sociale și modurile prin care aceasta poate răspunde unor probleme cu care ne confruntăm în prezent.  

Campania face parte din proiectul „Incluziunea are Voce – Capacitarea Grupurilor Vulnerabile pentru Incluziune Şi Inovație Socială”, proiect finanțat de Active Citizens Fund – Romania prin Granturile SEE 2014-2021.


#haide #ActiveCitizensFund #Romania #activecitizens #EEANorwayGrants.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *