Colegul nostru Mihai își dorea demult să lucreze într-un loc precum atelierul educlick.  Aici colectează calculatoarele care urmează să ajungă în școli. Demontează și separă piesele echipamentelor care merg spre reciclare.
 
Își amintește cu mult entuziasm că a descoperit pasiunea pentru demontat diverse obiecte încă din copilărie.
 
 A renunțat însă să meargă la școală din clasa a 10-a pentru că a fost victimă a bully-ingului din partea celorlalți colegi, iar profesorii nu au venit în sprijinul lui. Pentru că nu a fost încurajat să se integreze în școală, a hotărât să plece. De atunci a început să lucreze, însă a avut parte și de anumite situații de exploatare prin muncă din partea angajatorilor.
 
 Acum are 21 de ani și este fericit că poate lucra într-un domeniu care i se potrivește și își dorește să facă mai multe cursuri de calificare. Deja a făcut un astfel de curs de competențe digitale în cadrul cursului desfășurat în proiectul nostru.
 
Este mai încrezător în propria persoană și este bucuros că a găsit un mediu de lucru unde se simte înțeles și ascultat.

Campania „Economia socială și solidară crede în oameni” are ca scop familiarizarea  publicului larg cu domeniul economiei sociale și modurile prin care aceasta poate răspunde unor probleme cu care ne confruntăm în prezent.  

Campania face parte din proiectul „Incluziunea are Voce – Capacitarea Grupurilor Vulnerabile pentru Incluziune Şi Inovație Socială”, proiect finanțat de Active Citizens Fund – Romania prin Granturile SEE 2014-2021.


#haide #ActiveCitizensFund #Romania #activecitizens #EEANorwayGrants.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *