Alex lucrează în atelierul educlick de aproape un an și este tare fericit că și-a depășit astfel temerile legate de 𝐚𝐜𝐜𝐞𝐬𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐢𝐞𝐭̦𝐞𝐢 𝐦𝐮𝐧𝐜𝐢𝐢 și de adaptarea la un loc de muncă.
 
 Are 20 de ani și povestește cum neîncrederea în sine și preocuparea asupra modului în care ceilalți îl percep din cauza unui ritm mai lent de a lucra și comunica, l-au împiedicat să aplice pentru găsirea unui loc de muncă, crezând că nu ar fi acceptat.
 
A aflat de asociație printr-un prieten care l-a sfătuit să se îndrepte către noi, spunându-i că atelierul nostru îl poate ajuta să lucreze în ciuda ritmului său lent.
 
“Am fost 𝐝𝐞𝐬𝐜𝐮𝐫𝐚𝐣𝐚𝐭 𝐝𝐞 𝐜𝐚̂𝐧𝐝 𝐞𝐫𝐚𝐦 𝐦𝐢𝐜 și de către profesori și de către părinți, care nu credeau că o să reușesc până la urmă să mă angajez din cauza blocajelor mele. De când sunt la AFF am mai multă încredere să mă implic și să preiau inițiativa pentru că oamenii de aici au avut mereu răbdare cu mine și m-au ajutat să mă accept mai mult.”, își amintește el.
 
 Sortează și ambalează calculatoarele care urmează să ajungă în 𝐬̦𝐜𝐨𝐥𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐳𝐨𝐧𝐞 𝐝𝐞𝐟𝐚𝐯𝐨𝐫𝐢𝐳𝐚𝐭𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐭̦𝐚𝐫𝐚̆ și este mândru că munca lui vine astfel în sprijinul tinerilor și copiilor din țară. Metoda noastră de lucru l-a responsabilizat gradual, astfel încât a început cu timpul să se simtă tot mai capabil să se implice tot mai mult.
 
Acum simte că nu i-ar mai fi teamă să meargă la interviuri și să vorbească cu diverși angajatori. Se bucură că atelierul îi oferă experiența de lucru de care va avea nevoie mai târziu în viață.
 

Campania „Economia socială și solidară crede în oameni” are ca scop familiarizarea  publicului larg cu domeniul economiei sociale și modurile prin care aceasta poate răspunde unor probleme cu care ne confruntăm în prezent.  

Campania face parte din proiectul „Incluziunea are Voce – Capacitarea Grupurilor Vulnerabile pentru Incluziune Şi Inovație Socială”, proiect finanțat de Active Citizens Fund – Romania prin Granturile SEE 2014-2021.


#haide #ActiveCitizensFund #Romania #activecitizens #EEANorwayGrants.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *