Ea este Dorina, colega noastră din atelierul remesh, care zi de zi coase accesoriile făcute din bannere și mesh-uri publicitare, gata să fie purtate de voi.  

Dorina a avut un discurs emoționant la Palatul Parlamentului, la Conferința Oganizațiilor și Întreprinderilor de Economie Socială pe care am organizat-o pe 23 octombrie. Ea a vorbit deschis publicului despre povestea ei dinainte ca drumurile noastre să se întâlnească și să lucreze la atelier.  

„De fiecare dată când încercam să găsesc un loc de muncă mă loveam de refuzuri. Fie din cauza vârstei, fie din cauza lipsei de experiență, a lipsei de calificări. Mi-am dorit să fac o schimbare în viața mea și să muncesc, dar nu credeam că cineva m-ar accepta.”, a spus ea în cadrul evenimentului.  

 

Are 58 de ani și a avut multiple probleme în a-și găsi o locuință stabilă, iar studiile și calificările ei nu erau suficiente pentru a se angaja undeva. A început de un an să lucreze la remesh, iar viața ei s-a îmbunătățit în mod vizibil.  

Oameni precum Dorina ne amintesc că vulnerabilitatea este o etapă prin care cineva trece, și nu o etichetă permanentă. Cu sprijin susținut pe termen lung și înțelegere, oamenii pot depăși problemele în care se află și pot duce o viață independentă.  

Campania „Economia socială și solidară crede în oameni” are ca scop familiarizarea  publicului larg cu domeniul economiei sociale și modurile prin care aceasta poate răspunde unor probleme cu care ne confruntăm în prezent.  

Campania face parte din proiectul „Incluziunea are Voce – Capacitarea Grupurilor Vulnerabile pentru Incluziune Şi Inovație Socială”, proiect finanțat de Active Citizens Fund – Romania prin Granturile SEE 2014-2021.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *