Ateliere Fără Frontiere demarează un dialog referitor la problematica și opțiunile de colaborare reciprocă, precum și propuneri de îmbunătățire a politicilor locale privind sprijinul persoanelor adulte aflate în dificultate, în contextul pandemiei actuale.
Pe 28 octombrie am organizat seminarul „Pandemia Covid. Noi provocări pentru serviciile adresate persoanelor vulnerabile”, în care am adus la un loc organizațiile și autoritățile publice active în domeniul social din București.Din experiențele împărtășite, putem concluziona că pandemia a amplificat problematica persoanelor vulnerabile.
S-a remarcat mai ales nevoia de sprijin psihologic – prin ședințe de terapie și relațional – pentru a nu se simți singuri într-un context în care relațiile sociale s-au diminuat. Nevoile de servicii de sănătate prompte, de locuință și de un loc de muncă rămân în continuare acute.
Una dintre soluțiile subliniate a fost susținerea reciprocă a profesioniștilor din domeniul serviciilor sociale, atât din instituții publice, cât și din organizații private. S-a remarcat drept aspect vital lipsa subvențiilor private și publice și nevoia pentru acestea în scopul continuării activității ONG-urilor din domeniul social.
Proiect finanțat de Active Citizens Fund – Romania prin Granturile SEE 2014-2021.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *