Info & Training
5 Module
Lucrăm la dezvoltarea a 5 module de formare organizate în cadrul proiectului. Ele au scopul de a aduce persoanele vulnerabile în prim plan pentru a-și cunoaște mai bine drepturile, acțiune în care vor avea tot sprijinul experților, alături de care vor afla mai multe despre dreptul la muncă, șomaj, măsuri de ocupare, educație financiară, educație juridică, locuire și alte servicii sociale.

Auto-reprezentarea este o componentă esențială în cunoașterea și cererea drepturilor de către persoanele vunerabile. În acest sens, în cadrul modulelor vor fi invitați și reprezentanți ai autorităților pentru a oferi informații despre ce servicii sunt oferite, ocazie cu care membrii grupurilor vulnerabile vor putea să se auto reprezinte, și să își verbalizeze interesele și nevoile în fața instituțiilor responsabile. 

4 Formări
Proiectul are în plan patru activități de facilitare pentru creșterea angajabilității, ce vor lua forma de acțiuni practice concrete și studii teoretice. Formarile vor consta in:
Șantiere de Solidaritate – ce presupun lucrul cu alți beneficiari în cadrul altor întreprinderi de inserție socială
Cursuri de formare vocațională ce urmăresc aducerea beneficiarilor mai aproape de specializarea pe care și-o doresc în câmpul muncii
Integrarea beneficiarilor în sistemul școlar și pregatire teme
Consiliere profesională pentru sporirea șanselor de angajare
Fii la curent cu ultimele actualizări