ALOFM Sector 5 îndrumă persoane greu și foarte greu ocupabile către noi ale căror vulnerabilități cum ar fi lipsa experienței profesionale, a educației, discriminarea pe bază etnică, sau problemele psiho-emoționale îi împiedică să găsească și să mențină un loc de muncă.
 
Odată ce ajung la noi, începem să identificăm capacitățile și dorințele lor de muncă și să oferim, după caz, consiliere socială, vocațională și profesională. În timpul acompanierii, persoanele sunt angajate în atelierele noastre de integrare socio-profesională, remesh  și Educlick.
 
Această perioadă de tranziție este formatoare pentru oamenii din program, pentru că îi ajută să se redescopere și să creadă în propriile forțe, ca apoi să se simtă pregătiți să intre pe piața muncii convențională. 
 
De aceea, ALOFM Sector 5 face parte din rețeaua noastră de parteneri sociali, precum ne spune Felicia Drăgan, director adjunct ALOFM sector 5:
 
„Ceea ce ne-a motivat să colaborăm cu AFF este deschiderea arătată în colaborarea la evenimente organizate de către ALOFM Sector 5 și la bursele locurilor de muncă. De asemenea, cei de la AFF sunt persoane bine pregătite profesional, empatice și cu largă deschidere în rezolvarea problemelor specifice persoanelor vulnerabile.”
Știți vorba că fiecare dintre noi ar trebui să facă schimbarea pe care ar dori să o vadă în jur?  ADV România Fundația Alături de Voi România ADV este un astfel de caz. A înființat UtilDeco, întreprindere socială de inserție care creează locuri de muncă pentru persoane cu dizabilități și îi ajută în drumul spre integrarea socio-profesională. Își doresc să îi inspire pe alții și să arate că întreprinderile sociale de inserție transformă viețile celor care au nevoie de o șansă. Le oferă un sens și un sentiment de apartenență.
 
Ei sunt, ca și noi, membri Rise Romania Rețeaua Română a Întreprinderilor Sociale de Inserție iar țelul nostru comun este să integrăm persoane din categorii vulnerabile pe piața muncii din România și să arătăm că sectorul economiei sociale contribuie la practici prietenoase cu omul, mediul și comunitatea. 
 
Iată ce ne spune Ingrid Enache, manager de comunicare și marketing în cadrul ADV:
” 𝐂𝐮 𝐮𝐧 𝐥𝐨𝐜 𝐝𝐞 𝐦𝐮𝐧𝐜𝐚̆ 𝐩𝐨𝐭𝐫𝐢𝐯𝐢𝐭, 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐠𝐫𝐮𝐩𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐞𝐟𝐚𝐯𝐨𝐫𝐢𝐳𝐚𝐭𝐞 𝐩𝐨𝐭 𝐝𝐞𝐩𝐚̆𝐬̦𝐢 𝐨𝐫𝐢𝐜𝐞 𝐨𝐛𝐬𝐭𝐚𝐜𝐨𝐥, 𝐩𝐨𝐭 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐢𝐛𝐮𝐢 𝐥𝐚 𝐛𝐮𝐧𝐚̆𝐬𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐢 𝐬̦𝐢 𝐩𝐨𝐭 𝐢𝐧𝐬𝐩𝐢𝐫𝐚 𝐚𝐥𝐭𝐞 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐚𝐟𝐥𝐚𝐭𝐞 𝐢̂𝐧 𝐬𝐢𝐭𝐮𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐢𝐟𝐢𝐜𝐢𝐥𝐞.”
 

Campania „Economia socială și solidară crede în oameni” are ca scop familiarizarea publicului larg cu domeniul economiei sociale și modurile prin care aceasta poate răspunde unor probleme cu care ne confruntăm în prezent.

Proiect finanțat prin prin programul Active Citizens Fund – Romania , finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *