Pentru persoanele din medii vulnerabile, 𝐥𝐢𝐩𝐬𝐚 𝐚𝐜𝐜𝐞𝐬𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐥𝐚 𝐢𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭̦𝐢𝐢 înseamnă lipsa cunoștințelor legislative cu privire la drepturile pe care le au și pe care le pot accesa în vederea îmbunățățirii vieții. 𝐂𝐮𝐧𝐨𝐚𝐬̦𝐭𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐫𝐞𝐩𝐭𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 deschide accesul la servicii educaționale, de sănătate, locuire sau ocupare pe piața muncii.
 
Astfel, persoanele private de libertate din Penitenciarul Jilava au primit informații, într-un limbaj ușor accesibil, în cadrul cursului informativ despre domeniul juridic.
 
Subiectele abordate au fost înțelegerea părților procesului civil și penal, ajutorul judiciar și reprezentarea în instanță, precum și condițiile de reabilitare și serviciile de probațiune. Interesul și nevoia acestor cursuri este evidentă prin întrebările pe care participanții le-au pus, care vizează în special viața după ieșirea din penitenciar- obținerea actelor de identitate sau accesarea locurilor de muncă unde se pot angaja legal având cazier.
Cursurile fac parte din proiectul „Incluziunea are Voce – Capacitarea Grupurilor Vulnerabile pentru Incluziune Şi Inovație Socială”, proiect finanțat de Active Citizens Fund – Romania prin Granturile SEE 2014-2021.
 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *