De 15 ani facem economie socială și punem în lumină subiectul economiei sociale în România. Susținem că ea reprezintă un model economic în cadrul căruia oamenii cu risc crescut de excluziune socială pot să fie cetățeni activi ai comunității și să trăiască independenți din punct de vedere financiar.

Lansăm a doua parte a campaniei “𝐄𝐜𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐚 𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚𝐥𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐬𝐨𝐥𝐢𝐝𝐚𝐫𝐚̆ 𝐜𝐫𝐞𝐝𝐞 𝐢̂𝐧 𝐨𝐚𝐦𝐞𝐧𝐢”, prin care aducem mai aproape de voi soluții și practici pe care le propunem pentru îmbunătățirea pieței muncii din România.

Vrem ca piața muncii să fie un spațiu incluziv, în care oamenii să aibă o șansă reală să se dezvolte indiferent de mediul din care provin, etnie sau gen.

Persoanele care sunt expuse riscului de sărăcie și excluziune socială în România au nevoie de un sprijin susținut pe termen lung pentru a depăși situația vulnerabilă în care se află.
Un prim pas foarte important în această direcție este colaborarea între instituții. În timp am creat legături cu instituții publice și autorități locale, care au devenit partenerii noștri sociali. Ei vin către noi când întâlnesc oameni care au dificultăți în a se adapta socio-profesional.
Unul dintre parteneri este Centrul de Asistență Integrată în Adicții Obregia, alături de care colaborăm de mai bine de cinci ani. Cei de la CAIA îndrumă către noi oameni care au suferit de adicții și care întâmpină probleme în a-și găsi și menține un loc de muncă.
Iată ce ne spune Ana Voicu, asistent social în cadrul Centrului:
 
“𝐀𝐩𝐫𝐞𝐜𝐢𝐞𝐦 𝐜𝐨𝐥𝐚𝐛𝐨𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐜𝐮 𝐀𝐅𝐅 𝐝𝐞𝐨𝐚𝐫𝐞𝐜𝐞 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐦𝐮𝐥𝐭 𝐦𝐚𝐢 𝐬𝐢𝐦𝐩𝐥𝐮 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐛𝐞𝐧𝐞𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚𝐫𝐢𝐢 𝐧𝐨𝐬̦𝐭𝐫𝐢 𝐬𝐚̆ 𝐟𝐚𝐜𝐚̆ 𝐨 𝐬𝐜𝐡𝐢𝐦𝐛𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐚𝐜𝐚̆ 𝐚𝐜𝐞𝐚𝐬𝐭𝐚 𝐬𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐞 𝐭𝐫𝐞𝐩𝐭𝐚𝐭, 𝐢̂𝐧𝐭𝐫-𝐮𝐧 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐮 𝐢̂𝐧 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐮 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐬𝐩𝐫𝐢𝐣𝐢𝐧. 𝐓𝐨𝐭𝐨𝐝𝐚𝐭𝐚̆, 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐢𝐦𝐩𝐨𝐫𝐭𝐚𝐧𝐭 𝐟𝐚𝐩𝐭𝐮𝐥 𝐜𝐚̆ 𝐩𝐮𝐭𝐞𝐦 𝐩𝐚̆𝐬𝐭𝐫𝐚 𝐥𝐞𝐠𝐚̆𝐭𝐮𝐫𝐚 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭𝐚 𝐯𝐢𝐬 𝐚 𝐯𝐢𝐬 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐞𝐬𝐮𝐥 𝐟𝐚̆𝐜𝐮𝐭 𝐝𝐞 𝐛𝐞𝐧𝐞𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚𝐫.”
 
De asemenea, cei de la Asociatia Casa Ioana ne sunt alături de aproape 10 ani, timp în care au referit către noi persoane care se confruntă cu diverse vulnerabilități. Mame singure, sau tineri care au părăsit sistemul de protecție al copilului, majoritatea nu aveau o locuință și erau în imposibilitatea de a-și găsi un loc de muncă.
 
 Ei ne sunt alături pentru că au încredere că prin atelierele noastre putem sprijini aceste persoane în drumul lor spre integrarea socio-profesională, spre o viață independentă. Pentru că au văzut schimbarea în bine în viețile acestor oameni de-a lungul timpului.
 Iată ce ne spune Kristina Kristoff, asistent social la Casa Ioana:
 
“𝐅𝐚𝐩𝐭𝐮𝐥 𝐜𝐚̆ 𝐀𝐭𝐞𝐥𝐢𝐞𝐫𝐞 𝐅𝐚̆𝐫𝐚̆ 𝐅𝐫𝐨𝐧𝐭𝐢𝐞𝐫𝐞 𝐫𝐞𝐮𝐬̦𝐞𝐬̦𝐭𝐞 𝐫𝐞𝐢𝐧𝐭𝐞𝐠𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐯𝐮𝐥𝐧𝐞𝐫𝐚𝐛𝐢𝐥𝐞 𝐩𝐞 𝐩𝐢𝐚𝐭̦𝐚 𝐦𝐮𝐧𝐜𝐢𝐢 𝐚𝐣𝐮𝐭𝐚̆ 𝐥𝐚 𝐫𝐞𝐬𝐩𝐨𝐧𝐬𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐬̦𝐢 𝐬𝐭𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐧𝐜𝐢𝐚𝐫𝐚̆ 𝐚 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭𝐨𝐫𝐚, 𝐩𝐫𝐞𝐜𝐮𝐦 𝐬̦𝐢 𝐥𝐚 𝐝𝐞𝐳𝐯𝐨𝐥𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐢̂𝐧𝐭𝐫𝐞𝐠𝐢𝐢 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢 𝐫𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐞𝐬̦𝐭𝐢. „
 
 
 

Mai departe în campania ” Economia Socială și Solidară Crede în Oameni” vă vom prezenta și alți parteneri sociali care ne ajută să fim un sprijin pe termen lung pentru oamenii din mediile dezavantajate din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *