În perioada martie-aprilie 2022 am organizat 4 module de formare pentru persoanele vulnerabile, parte a proiectului „Incluziunea are Voce – Capacitarea Grupurilor Vulnerabile pentru Incluziune Şi Inovaţie Socială”, cu sprijinul partenerilor noștri Atelierul de Pânză, Organizația Umanitară CONCORDIA, DGASMB – Centrul de zi și Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 2.

Aceste module sunt organizate cu sprijinul experților – formatori în domenii precum dreptul muncii, șomaj, măsuri de ocupare, educație financiară, educație juridică, locuire și alte servicii sociale, dar și în lucrul cu grupurile vulnerabile.

Scopul creării ghidurilor și organizării acestor module de formare este de a dezvolta capacitatea participanților, adulți din grupurile vulnerabile, de a-și cunoaște și cere drepturile în faţa autorităţilor, de a fi proactivi şi de a accesa serviciile disponibile pentru a parcurge primii pași către o viață independentă. 

De asemenea, în cadrul modulelor au fost prezenți și reprezentanți ai autorităților, pentru a le oferi participanților informații despre serviciile oferite, prilej cu care membrii grupurilor vulnerabile au putut să discute în mod direct despre nevoile lor, în fața instituțiilor responsabile. 

Mulțumim mult formatorilor, dar și colaboratorilor noștri care au decis să se implice în acest proiect și alături de care le oferim persoanelor din grupurile vulnerabile șansa unui viitor mai bun.

Proiect finanțat de Active Citizens Fund – România prin Granturile SEE 2014-2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *